Dematra weer thuis in De Prijkels

donderdag 03 november 2011
Dematra keert terug naar het industrieterrein De Prijkels.

Veertien jaar na de verhuizing naar Tielt keren de Deinzenaren Geert en Stefaan De Jaeger met hun transport- en distributiebedrijf Dematra in de Karreweg terug naar het industrieterrein De Prijkels in Tielt.

Dematra huist opnieuw in de thuishaven in de Karreweg, aan de overkant van de vroegere vestiging op het grondgebied van Nazareth. Wel behoudt het zijn logistiek centrum aan de Mandelstraat op het Roeselaarse industrieterrein Haven. De vestiging in Tielt is verkocht.

‘Het nieuwe terrein in De Prijkels op de grens van Nazareth en Deinze is 33.000 vierkante meter groot', zegt directeur Stefaan De Jaeger. ‘10.000 vierkante meter daarvan worden benut voor opslag, 5.000 voor overslag. In het nieuwe complex is er plaats voor 13.000 laadborden met 6 loskaaien. In de overslagruimte zijn er 52 loskaaien. Palend aan die ruimtes beschikken we over kantoorruimten die 500 vierkante meter beslaan. We werken nu met 97 personeelsleden, onderaannemers inbegrepen. Binnen de Benelux verzekert Dematra 24 uur op 24 de distributie van colli's en paletzendingen. Sommige klanten noemen ons een ‘viersterrengoederenhotel', zegt Stefaan.

Naast E17

‘Eén van de redenen voor de terugkeer is de ligging. Tielt is minder gemakkelijk te bereiken dan Deinze. Dat ligt aan en naast de E17. Door onze groei hadden we nood aan een grotere opslagruimte. We beschikken momenteel over 60 distributiewagens en 5 trekkers met 20 trailers. Het grote probleem is en blijft al jaren het vinden van personeel voor het magazijn, de logistieke en vrachtwagen- en heftruckbestuurders.'

Tijdens een bedrijfsbezoek van Unizo Deinze stelden de twee zaakvoerders Geert en Stefaan hun nieuwe pand en de werking voor aan de bestuursleden.De geschiedenis van Dematra start in 1976 op de Oudenaardsesteenweg en in de Kakelstraat. Vader Marcel lag aan de basis. Tussenstappen in de groei waren de vestigingen in de E3-laan en sedert 1996 in Tielt waar Dematra toen de concurrent en collega Dhont overnam. ‘Sedertdien nestelden we ons in de top vijf van bedrijven gespecialiseerd in ‘fijnmazige distributie', zeggen Geert en Stefaan. ‘Nieuwe reglementen inzake rust- en rijtijden en meer en meer firma's die zelf over geen magazijn meer beschikken of met plaatsgebrek kampen doen nu beroep op ons. Vandaar onze verhuizing naar De Prijkels in een complex dat toekomstgericht is.'

Terug naar boven