Dematra trekt groeikapitaal aan van Waterland

dinsdag 06 april 2021
Waterland Private Equity
Investments gaat groeikapitaal verschaffen aan Dematra, specialist in de opslag
en fijnmazige distributie van food en non-food producten.

Dematra, gevestigd in Nazareth (België), werd opgericht door de familie De Jaeger in 1976. Het bedrijf genereert een omzet van ~€ 25m en is gespecialiseerd in de opslag en fijnmazige distributie van food en non-food producten in de Benelux. Het bedrijf stelt een 120-tal medewerkers tewerk verdeeld over 3 sites op industriezone De Prijkels (Nazareth, Deinze en Kruisem) en 1 site in Roeselare, samen goed voor 80.000 palletplaatsen.

Dematra realiseerde een versnelde groei door de sterke marktvraag naar kwalitatieve logistieke dienstverlening. De strategie van het bedrijf berust op de volledige logistieke ontzorging van de klant door de unieke combinatie van opslag en fijnmazige distributie, het ontwikkelen van lange termijn relaties met haar werknemers en klanten, en het aanbieden van een uitstekende service. De familie De Jaeger heeft Waterland aangetrokken als financiële partner om de groei van Dematra te versnellen: Waterland zal extra financiële middelen verschaffen en strategische ondersteuning bieden. In dit kader wordt onder andere geïnvesteerd in de uitbreiding van de huidige opslag- en distributie-capaciteit en de uitbouw van een 4de site op industriezone De Prijkels. Daarnaast wenst Dematra zichzelf versneld te ontplooien door samen te werken met andere logistieke dienstverleners.

Het huidige Dematra team, geleid door de familie De Jaeger, waaronder de broers Geert en Stefaan De Jaeger en 3de generatie-lid Cedric De Jaeger, blijft volledig aan boord om de groei de komende jaren verder te zetten.

Geert De Jaeger, CEO: “Onze klanten groeien zoals nooit tevoren. Om hen nog beter te ondersteunen willen wij onze sites en service verder uitbouwen, wat de nodige investeringen zal vergen de komende jaren. Daarvoor hebben we Waterland als partner aangetrokken om ons hierin bij te staan.”

Cedric Van Cauwenberghe, Managing Partner Waterland Private Equity: “Voor Waterland past de investering in Dematra perfect in onze strategie om te investeren in groeiende, kwaliteitsvolle ondernemingen die de ambitie hebben om een leidende positie te verwerven in hun sector”

Over Dematra

Dematra (www.dematra.be) werd in 1976 opgericht door de familie De Jaeger en is gespecialiseerd in de opslag en fijnmazige distributie van food en non-food producten. De hoofdzetel van het bedrijf bevindt zich in Nazareth. Vanuit 4 verschillende logistieke sites ontzorgt Dematra haar klanten met de hulp van ~120 werknemers.

Over Waterland

Waterland (www.waterland.be) is een onafhankelijke Belgisch-Nederlandse investeringsmaatschappij die ondernemers bijstaat in het realiseren van hun groeiambities. Met substantiële financiële middelen en specifieke marktkennis stelt Waterland haar deelnemingen in staat om zowel autonoom als door middel van overnames versneld te groeien. Waterland ondersteunt daarbij actief op financieel, strategisch en operationeel vlak. Waterland heeft kantoren in meer dan 9 Europese landen en beheert momenteel een gecommitteerd vermogen van meer dan € 8.5 miljard.
Terug naar boven