Dematra Group neemt Nouwens Transport over

donderdag 29 juni 2023
De Dematra Group uit België, gespecialiseerd in logistieke diensten en fijnmazige distributie, heeft vandaag aangekondigd dat zij Nouwens Transport Breda BV heeft overgenomen.

Via deze overname van een sectorgenoot uit Breda betreedt Dematra Group de Nederlandse markt. Het is de tweede overname van Dematra Group op korte tijd. In mei dit jaar werd De Sloover overgenomen, een transporteur in het nabijgelegen Zulte.

Nouwens Transport Breda BV is gespecialiseerd in transport en opslag van hoogwaardige goederen, waaronder consumentenelektronica, farmaceutische producten en voeding. Nouwens vervoert deze goederen in de Benelux en heel Europa, inclusief een 24-uurs distributie naar het Verenigd Koninkrijk.

Dematra en Nouwens zullen door deze overname hun klanten beter van dienst kunnen zijn, omdat ze een breder dienstenpakket kunnen aanbieden. Achter de schermen zullen Nouwens Transport en Dematra elk zelfstandig focussen op hun eigen operationele specialisatie.

“Ik ben verheugd en trots dat we deze stap hebben kunnen zetten. De gesprekken met Dematra verliepen heel plezierig en de plannen die ze hebben sluiten perfect aan met onze wensen en ambities. Het huidige management blijft aan en de naam ‘Nouwens’ blijft gelukkig zichtbaar op de wegen. Mede hierdoor ben ik ervan overtuigd dat deze overname een succesverhaal gaat worden”, aldus Dennis Nouwens, oprichter van Nouwens Transport Breda BV.

De gecombineerde groep Dematra - De Sloover - Nouwens haalde in 2022 een omzet van meer dan 60 miljoen euro.

Terug naar boven