Dematra behaalt BRC Storage and Distribution certificaat en trekt COO aan

vrijdag 03 juni 2016

Dematra mag zich sinds kort de trotse eigenaar noemen van het BRC Storage and Distribution certificaat. De audit tot het behalen van deze norm heeft plaatsgevonden in mei 2016. Daarnaast heeft het ook een COO aangetrokken om Dematra verder te professionaliseren, de organisationele structuur te optimaliseren en het bedrijf klaar te stomen voor de toekomst.

Dematra is reeds sinds 1999 actief in de opslag van goederen met een sterke specialisatie in voeding. Door de constante groei beschikt Dematra vandaag op 4 locaties over een opslagcapaciteit van 75.000 palletten.

Sinds enkele jaren werd de kwaliteit gewaarborgd door de ISO 22000 norm rond food safety management. Met het behalen van het BRC Storage and Distribution certificaat wordt de lat op het vlak van kwaliteit zeer hoog gelegd. Dit certificaat is immers gekend als de “Rolls Royce” binnen voedselveiligheid.

BRC staat voor ‘The British Retail Consortium’ en wordt gebruikt door Britse retailers en vindt ook in onze contreien steeds meer bijval. Het op te stellen kwaliteitssysteem bevat regels rond HACCP, tracering, klantentevredenheid, omgeving, proces en personeel. Het bevat met andere woorden ook specifieke eisen over de complete bedrijfsinrichting en gaan dus veel verder dan het louter hygiënische aspect.

Met het behalen van dit certificaat wil Dematra een nog betere kwaliteit aanbieden voor zijn bestaande klanten en de constante groei in de toekomst verzekeren.

Om de kwaliteit en groei in de toekomst te waarborgen werd beslist om een COO aan te werven. Johan Dhondt wordt de nieuwe operationele verantwoordelijke bij Dematra. Johan heeft ruime ervaring binnen het brede supply chain management werkveld bij o.a. Cargill en Danone.

In zijn rol als COO wordt Johan verantwoordelijk voor de volledige operationele en commerciële bedrijfsvoering van Dematra.

Naast een sterke partner voor warehousing is Dematra ook al 40 jaar actief binnen het transport. Daarin wordt sterk gefocust op fijnmazige distributie binnen de Benelux.

Terug naar boven