UNIZO bezoekt Dematra

vrijdag 28 oktober 2011
UNIZO Deinze was donderdagavond te gast bij Dematra.

Zij werden er ontvangen door gastheren Stefaan en Geert De Jaeger; De ene schetste voor de aanwezigen de geschiedenis van het bedrijf, de andere had het over de werking. Daarna mochten de aanwezigen even kennis maken met het kloppend hart van de distributieactiviteit en het 'viersterren goederenhotel'.

Distributiebedrijf Dematra, ook gespecialiseerd in opslag van goederen, begon zijn geschiedenis ooit op de Oudenaardsesteenweg en in de Kakelstraat in Petegem. Tussenstappen in de groei waren de E3-Laan, eveneens in Petegem, en Tielt. 37 jaar na de oprichting is Dematra terug in Petegem. Dicht bij de bakermat vonden Stefaan en Geert De Jaeger een nieuwe stek voor Dematra op het industrieterrein De Prijkels, zij het net aan de overkant van de straat, in de Karreweg in Nazareth.

Het terrein aan de Karreweg is 33.000 m² groot, waarvan 10.000 m² benut worden voor opslag. Dematra heeft plaats voor 13.000 palletten met zes loskaaien. Er is nog eens 5.500 m² voor overslag met 52 loskaaien. De bureauruimte beslaat 500 m². Dematra beschikt ook nog over een magazijn in Roeselare van 20.000 m².

Binnen de Benelux verzekert Dematra 24-uur distributie van colli's, palletzendingen, deelladingen en compleetladingen.De firma beschikt over 60 distributiewagens en 5 trekkers met 20 trailers.

Terug naar boven