DEMATRA NEEMT SECTORGENOOT ERALTRANS UIT SINT-TRUIDEN OVER

vrijdag 22 september 2017

Dematra, specialist in fijnmazige distributie en warehousing uit Nazareth, neemt het handelsfonds over van de firma Eraltrans uit Sint-Truiden. Deze strategische overname past volledig in de groeistrategie van Dematra en kiest hiermee voor een verdere diversificatie en schaalvergroting.

“Maar er is meer”, legt Owner-CEO Geert De Jaeger uit. “ Deze overname past uiteraard in de groei die wij voor ogen hebben, maar we willen ook vooral onze sector wat meer in een positief daglicht plaatsen. Doordat wij nu over een tweede distributiehub beschikken, kunnen wij nu ’s nachts uitrijden waardoor we de files op de as Antwerpen-Brussel vermijden en dus voor stukje inspelen op de fileproblematiek. Wij vinden dat het aan ons en de sector is om met oplossingen te komen en te werken aan een vlotter verkeer.”

Met de overname vergroot Dematra niet alleen zijn klantenportfolio, maar verruimd tevens zijn vloot tot 120 distributiewagens, 90 trailers en 50 trekkers. Het huidige team en personeelsbestand van Eraltrans blijft actief op de hub in Sint-Truiden, maar vanaf nu in de kleuren van Dematra.

Dematra werd in 1976 opgericht door Marcel De Jaeger en is intussen door zijn zonen Geert en Stefaan uitgegroeid tot een full service logistieke specialist met zowel het aanbod van Value Added Logistics en op maat distributieoplossingen.

Dematra sluit toekomstige overnames niet uit en wil als gevolg van de consolidatie en snel veranderende markt nog vlotter inspelen op vragen van zijn klanten en inzetten op een hogere efficiëntie.

Terug naar boven